TÜGEM (Türkiye Gelişim Merkezi) Zirvesi 2015 yapıldı

TÜGEM (Türkiye Gelişim Merkezi) Anadolu zirvelerinden sonra 2015’in ilk büyük ve gerçekçi zirvesini İstanbul’da düzenledi.

İTO Başkan yardımcısı Murat Kalsın

Bireysel ve toplumsal gelişim için stratejik güçbirliği” sloganı ile yola çıkan ve ülke sınırı gözetmeksizin toplumsal faydaya yönelik bir anlayışla gelişime açık tüm birey, kurum ve firmaları hedefleyen Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) Platformu Anadolu zirvelerinden sonra 2015’in ilk büyük ve gerçekçi zirvesini İstanbul’da düzenledi. 8 Mart 2015 Pazar günü saat 09.30 – 18.00 saatleri arasında İstanbul Kozyatağı Byotell’de gerçekleştirilen  ve açılış konuşmasını İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Kalsın’ın yaptığı , birbirinden değerli on beş konuşmacının yer alacağı zirve birbirini tamamlayan üç oturumda yapıldı. . Bu çerçevede farklı bir anlayışı uygulamaya koyacak olan TÜGEM zirvenin sonunda ayrıca altı dalda 2014 yılının Gelişim Ödülleri takdim edildi.

fahri sarrafoğlu3

 

 

 

 

 

 

 

 

BİLGİYİ KULLANMAK ÖNEMLİ
Zirvede bir sunum yapan Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fahri Sarrafoğlu, özellikle Düzce Üniversitesinden ağırlı olarak katılan öğrencilere dönük yaptığı sunumda, bilginin kullanımına dikkat çekerek, bilgiyi kullanamazsak bilginin yük olacağını dile getirdi. Sarrafoğlu, Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütmesinin bilgiyi kullanmaya çok iyi bir örnek olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Fatih Sultan Mehmet, gemileri karadan yürütmeden önce çok iyi tarih bilgisine sahipti. Biliyordu ki 960 yılında İstanbul’u kuşatan Avar Türkleri’de aynı yolu ve aynı güzergahı denemişti. İşte Fatih bu bilgiyi zamanı gelince kullandı. Bizlerde hayatımız boyunca okuduğumuz kitapları eğer yeri geldiğinde bilgisini kullanamıyorsak o bilgi bize fayda değil sadece bir yük olarak kalır.”

SERTİFİKA KOLEKSİYONU YAPMAYIN
 Hayatımız boyunca onlarca belki yüzlerce seminerlere katıldık, binlerce belki kitap okuduk diyen, Sarrafoğlu, . sertifika koleksiyonu yapılmaması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: “Okumayı öğrendiğimizden beri yüzlerce kitap okuduk. Peki, gerektiğinde bundan faydalanabiliyor muyuz? Yada faydalanabilmesini biliyor muyuz? Yoksa ne kadar çok eğitim seminerine katıldım diye sertifika koleksiyonu mu yapıyoruz. Yada eve gelen eş-dost arkadaşlara göstermek için bakın kütüphanem ne kadar zengin mi  demek hoşumuza gidiyor? Ayet-i Kerime’de Cuma suresi 5. ayette Allah  bize bildiğimizi uygulamayı, bilgiyi kullanmayı emrediyor…Fast food eğitim dediğimiz eğitimler, ya da içinde “hap bilgiler” bulunan kitapları okuyarak 4 yıllık eğitimi bir kitapla öğrenebileceğine inanmak kendimizi kandırmak olmuyor mu? Öyleyse önce kendimizin farkına varalım ve sonra da gelişime -değişime devam edelim…”

KİMLER KATILDI?
Mahmut Özgün            İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel A.Ş. İnsan Kayn.Müd.
Mahmut Özgün            İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Kültürel A.Ş. İnsan Kayn.Müd.
Abdullah Serenli           Ensar Vakfı Genel Müdür Yard.
Salih Keskin                İnovasyon Uzmanı
Faruk Yazar     İstanbul Ticaret Üniversitesi Kültür Müdürü
İbrahim Acar    Yeni Şafak Ekonomi Şefi
Ömer Ekinci     TRT Okul – Gençler Uçuyor Program Yapımcısı
Yaşar Süngü    Sondevir.com Genel Yayın Danışmanı
İsrafil Kuralay  7 Renk İletişim Hizm. YK. Başkanı
Raşit Yemişen  TÜGEM Platformu Başkanı
Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu      Düzce Üniversitesi Rektörü
Erhan Erken     Küresel İletişim Merkezi A.Ş. İmtiyaz Sahibi
Hikmet Baydar  Ekonomi Danışmanı
Ayhan Koç     İSDAM Başkanı

 

 

Yorum yapın