İTÜ’lü Genç Arılar D.K.D Eğitimi aldılar…

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin değişik bölümlerinde okuyan çiçeği burnunda İTÜ’lü öğrencilere, iş dünyası ile iletişim kurmaya ve üniversite sanayi işbirliğine katkı sağlayamaya yönelik olarak İTÜ Vakfı tarafından verilen eğitim seminerleri dizisinin ilki yapıldı.

İTÜ Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Cem İpek ve İTÜ Vakfı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Hatice Yazıcı tarafından yapılan konuşmalardan sonra, Kişisel Gelişim Uzmanı Fahri Sarrafoğlu’nun “Genç Arılar”a, verdiği “Düşün Konuş Dinle (DKD)” eğitim semineri ile ilk eğitimlerini almış oldular.

MEZUN OLMADAN İŞ BULACAKLAR
İTÜ Vakfı Genel Sekreter Yardımcısı Cem İpek, İTÜ Vakfı olarak, gelecek vaat eden gençlerle yakından ilgilendiklerini dile getirerek, gençlerin kendilerini gerçekleştirebilmeleri ve önlerini açmak için bu tür projelere devam edeceklerini dile getirdi. Bu tür eğitim ve destekler sayesinde İTÜ’de okuyan başarılı gençlerin, mezun olduktan sonra iş bulma kaygısı taşımayacaklarını ifade eden İpek, şimdiden iş dünyasına girecek olan “Genç Arılar”ın başarılı olacağına inandığını söyledi. İTÜ Vakfı Dergisi Yazı İşleri Müdürü Hatice Yazıcı’da 20 yıldır çıkan İTÜ Vakfı Dergisi’nin gençlerin yuvası olduğunu belirterek, bugün burada eğitim alan gençlerimizin, gittikleri firmalarda hem İTÜ’yü hem de İTÜ Vakfı’nı temsil edeceklerini dile getirdi. Genç Arılar, ilk olarak Vakfın burs çalışmalarına destek olmak amacıyla iş dünyasına İTÜ Vakfını bire bir tanıtmaya çalışacaklar. Öncelikle İTÜ’den mezun olan iş işadamları ile görüşecek olan Genç Arılar, İTÜ’lü iş adamları ile tanışarak hem tecrübelerinden faydalanacaklar hem de maddi durumu yetersiz İTÜ’lü öğrencilere burs temin etmek için çalışan İTÜ Vakfı’na destek olacaklar.

ÖNCE DİNLEMEYİ ÖĞRENDİLER
Kişisel gelişim uzmanı Fahri Sarrafoğlu’da, eğitim semineri sırasında Genç Arılar’a öncelikle dinlemenin çok önemli olduğunu belirterek, mutlaka iyi bir dinleyici olunması konusunda ilginç film ve görüntüler eşliğinde sunum yaptı. Sarrafoğlu, seminerde konuşma sırasında sık sık söylenen ‘ee, şey, yani’ vb gibi asalak kelimelerden kurtulmanın püf noktalarını öğreterek, özellikle doğru nefes almanın faydalarından bahsetti. Diyafram nefesinin nasıl alınacağını uygulamalı olarak gösteren Sarrafoğlu, öğrencileri tek tek kaldırarak doğaçtan konuşma ve beden dili konusunda bilgiler verdi. Sarrafoğlu, tarafından verilen eğitim seminerleri serisi daha sonraki günlerde de devam edecek.

Yorum yapın